Personal Coaching

 
 

Praktisch

75€/uur, Bij wekelijkse sessies 70€/uur

Of het nu gaat om Yoga therapie, stressrelief of voeding.

Yoga Nirmla begeleidt je persoonlijk met exact hetgeen voor jou van belang is.

Yoga CAY

Wil je graag individuele yogabegeleiding of bepaalde asana’s meer uitdiepen? Of ben je op zoek naar specifieke oefeningen op maat om te evolueren in souplesse en kracht? Werk je liever privé dan in groep? Dan is deze optie zeker iets voor jou!

De reden om privélessen te volgen is voor iedereen verschillend, boek uw privé-sessie om meer te halen uit uw Yoga-beleving. Je zal een merkbare vooruitgang in het oefenen ondervinden en je extra kunnen verdiepen in de asana’s met meer aandacht voor specifieke lichaamszones.

Yoga CAY

Therapie CAT

Nek- en rugklachten ontstaan vaak vanuit spierspanning, een verkeerde houding of beweging. Yoga Nirmla is gespecialiseerd in het aanpakken van deze klachten met een vernieuwde kijk op de wervelkolom. Een houdingsanalyse kan heel interessant zijn om bepaalde inzichten te verwerven. Een verkeerde houding kan namelijk ook voor verschillende klachten zorgen. Je leert jouw wervelkolom en eigen anatomie beter kennen en je doet gerichte oefeningen om de klacht grondig aan te pakken bij de oorzaak. Een houdingsanalyse geeft je inzicht om bepaalde gewoontes te veranderen en zo een nieuwe, goede attitude op te bouwen.
Er ontstaat weer doorstroming in het pijngebied en dit werkt op zijn beurt de mobiliteit in de hand. Bij erge klachten (aanhoudende pijnen, hernia …) neemt u best privé-sessies met oefeningen op maat. Wanneer het na een tijdje beter gaat kunt u aansluiten bij beginnersgroepen of bij de groep Peaceful Breathing en Rust in Knokke.

therapie CAT

 

Gesprekstherapie / Stressrelief

Stress, wie wordt er niet mee geconfronteerd? Er zijn verschillende vormen van stress: werkstress, burn-out, relatiestress, tijdsgebrek … De gevolgen hiervan zijn meestal niet van het ene op het andere moment zichtbaar, maar laten zich vooral voelen na langere periodes van stress.

Iedereen reageert anders op stress, toch zijn er een aantal signalen waaraan je stress herkent: hyperventileren, depressiviteit, hoofdpijn, rugklachten, spierspanningen en -pijnen …

Hiermee leren omgaan en situaties op een andere manier leren bekijken kan je leren tijdens individuele lessen en gesprekken.

Ook de yogalessen bieden een exclusieve kijk op het lichaam, het leren loslaten van spanning, het vrijer leren ademen, het gericht bewegen en opbouwen van de herwonnen kracht in het lichaam..

 • "

  Deze unieke yogastijl helpt mij bij het uitvoeren van mijn hobby kitesurfen.

  Ik ben dankzij CAY verbeterd in zowel kracht als uithouding! Door een toename in lichaamsbesef en een grotere mobiliteit in mijn wervelkolom (voornamelijk bovenrug), alsook door een toename van kracht in mijn dynamische spierketen, zijn mijn prestaties aanzienlijk verbeterd. Anderzijds is mijn ademhalingspatroon alsook mijn uithoudingsvermogen onder water veel sterker. Deze yogastijl is zeker een boost bij het uitvoeren van vele sporten!
  Emilie S.
 • "

  Door een betere conditie voel ik bij het joggen alleen maar de voordelen van CAY!

  Een 15-tal jaar geleden ben ik begonnen met jogging. Puur om eens een andere sport uit te proberen en het was een uitdaging voor mij om mijn conditie aan te scherpen. CAY deed ik al een stuk langer. Toen 15 jaar geleden was het voor mij niet evident om op mijn houding en ademhaling te letten terwijl ik liep, maar nu, met een betere conditie voel ik bij het joggen alleen maar de voordelen van CAY! Mijn sterke core helpt me om goed van daaruit te bewegen en joggen. Het feit dat mijn bovenrug mooi recht is, maakt dat ik veel minder mijn schouderspieren belast en daarenboven geeft mijn ademhaling me een ideale begeleiding zodat mijn joggingmoment ook een meditatiemoment wordt. CAY, jogging en bewust ademen zijn voor mij dé ideale combi om elke spanning, lichamelijk of mentaal, vaarwel te zeggen 😀.
  Nicole L.
 • "

  10 jaar jonger, energiek en leniger door CAY!

  Ik ben vijf jaar geleden aan yoga begonnen dankzij mijn ouders. Dit was toen voornamelijk om tot rust te komen en uit mijn stressvol leven te ontsnappen en de dag in rust te laten afsluiten. Nu vijf jaar later voel ik mij na mijn yoga-uur: 10 jaar jonger, energiek en leniger. Ik kan oefeningen die ik zelfs niet kon als ik jong was. Ik krijg veel meer spieren en mijn lichaam oogt steviger door een sport te beoefenen die alleen maar voordelen geeft voor lichaam en geest. Ik heb zelfs mijn man er kunnen van overtuigen en ook mijn kinderen beginnen het nut ervan in te zien. Ik raad het iedereen aan. Alleen al om je lichaam wekelijks eens te ontlasten van al de verkeerde houdingen die we door ons stress leven mee belasten.
  Liesbeth V.
 • "

  CAY en mijn betere houding

  CAY op maandagmorgen: de ideale fysieke én mentale boost om de week te starten! De oefeningen om mij voor te bereiden op een golfwedstrijdje zijn efficiënt en garanderen een grote souplesse. Initiëel ben ik gestart met CAY om een betere houding te creëren (bovenrug) en het werkt echt. De begeleiding van Nicole is zeer persoonlijk en top professioneel!
  Marjan W.
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief