Yoga Nirmla

Yoga Nirmla staat voor een kwaliteitsvolle individuele begeleiding met de focus op een diepe lichaamsbewustwording.

Zo krijg je inzicht in de samenhang van het lichaam, verbindingen, structuren én anatomie. De lessen zijn zorgvuldig gefundeerd. We leggen de accenten op een gerichte aandacht en ontspannen ademhaling.

Ik ben Nicole

Oprichter en bezieler van Yoga Nirmla.

Yoga zit in mijn genen. Van jongs af aan oefende ik spontaan een spagaat of handenstand tijdens mijn studeerpauzes. Yoga en muziek waren in die periode mijn ontspanning.
Toen ik in 1992 begon deel te nemen aan yoga groepslessen, was dit voor mij een plezierig gevoel van thuiskomen. Na een gevarieerde tocht van verschillende yoga-opleidingen, gaande van hatha yoga naar vini yoga, centered yoga, dru yoga en ashtanga yoga, botste ik op de stijl die ik TOP vond, namelijk Critical Alignment. Waarom maakte deze stijl nu net het verschil? Wel, de bijzondere afwerking van de asanas en diepgang waarmee ze worden uitgevoerd! Iedereen heeft zo zijn gewoontes in beweging en houding, die al gauw worden meegenomen en opgeslagen in het lichaam, ook in het beoefenen van yoga. Critical Alignment gaf me het inzicht om gewoontehoudingen te doorbreken en met je hele lichaam – botten en spieren – een correcte asana op te bouwen. Na de vele cursussen ben ik vanaf 2000 zelf les gaan geven. Ondertussen heb ik ook osteopathie bijgestudeerd omdat er zovele cursisten rug-, schouder- en nekklachten hadden. Met de rijke kennis die ik daar opdeed, zijn alle lessen anatomisch goed opgebouwd.
De prachtige zen yogastudio in het pittoreske dorpje Lissewege met zicht op de polders is mijn levenswerk.
Met de perfecte achtergrondkennis, bied ik jullie met plezier mooi opgebouwde lessen op maat aan. Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om met me mee te gaan op deze prachtige levensweg.


Ik ben Emilie

Mijn reis in de yogawereld begon al op 4-jarige leeftijd, ondertussen al 20 jaar geleden. Mijn mama (Nicole Leliaert) leerde me al snel hoe belangrijk een gezonde relatie tussen lichamelijk en geestelijk welzijn is. Allerlei verschillende houdingen uitvoeren – soms in de meest vreemde posities – was en is voor mij nog steeds een leuke uitdaging. Samen spendeerden we uren op de yogamat, wat mijn interesse in de fascinerende yogawereld alleen maar liet groeien. In mijn tienerjaren nam ik dan ook mijn eerste stappen als yogadocente binnen Yoga Nirmla, waar ik wekelijks de kinderyogalessen gaf.

De vele uitdagende lichaamshoudingen lieten mijn interesse in het menselijk lichaam ook groeien, wat er ook toe leidde dat ik na mijn middelbare studies de Masteropleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie koos. Deze opleiding – die ik ondertussen met onderscheiding afrondde – heeft mijn kennis over de anatomische structuren, de bewegingspatronen en inzicht in het menselijk lichaam verder vergroot, wat een grote meerwaarde is bij het geven en juist opbouwen van yogalessen. Ook de tweejarige opleiding tot yogadocente in de Critical Alignment opende voor mij een hele nieuwe wereld vol interessante inzichten.

Yoga is voor mij een reis van constante verandering. Een yogahouding is namelijk meer dan alleen maar enkele bewegingen uitvoeren; je leert op een intensieve manier je eigen lichaam en grenzen echt kennen en verhoogt je eigen lichaamsbesef, waardoor je ontspanning en wilskracht samenbrengt. De yogastijl Critical Alignment – die fysieke en emotionele kracht verenigt – sluit daar ook naadloos bij aan en onderscheidt zich van andere yogastijlen door de focus te leggen op de mobiliteit van de wervelkolom, waar de balans van het totale lichaam zich schuilhoudt. De kleinste beweging kan namelijk al een grote invloed hebben op de stand van de wervelkolom en dus ook het lichaam als geheel.

Dankzij mijn kennis in de anatomie en werking van het menselijk lichaam kan ik jou nog beter laten kennismaken met en meenemen in deze unieke yogastijl. Of het nu een intensieve les rond achterovertuigingen of een ontspannende les rond beenstrekkingen is, steeds sta ik met veel passie en plezier klaar om jou doorheen de verschillende asana’s (=houdingen) te begeleiden. En ook steeds kan je achteraf rekenen op dat gevoel van voldoening en rust, een ideale manier om dagdagelijkse stress en lichamelijke kwaaltjes zoals nekpijn en klachten aan de onderrug aan te pakken. Kortom: de manier om je fitheid, gezondheid en innerlijke balans te verbeteren.

Samen met mijn mama hoop ik jou met Yoga Nirmla te inspireren om tijd te nemen voor je lichaam en geest.

Hopelijk tot snel.


Nirmla

” Nirmla is de naam die me is gegeven tijdens een boeiende reis in 2000 naar het bijzondere Indië “

Nicole

het land van herkomst van de yoga. Nirmla betekent letterlijk ZUIVERHEID. Ik leef ernaar zo zuiver mogelijk te zijn in mijn lichaam via gezonde voeding, beweging en sport. Maar draag die zuiverheid ook door naar mijn levensstijl, intenties en innerlijke zijn. Eerlijkheid, betrouwbaarheid, helpen waar mogelijk en “echt” in het leven staan zijn waarden die voor ons belangrijk zijn en die we appreciëren.

Rust en natuur

Een mooi rijhuis aan het vaartje met zicht op polders en natuur?
De locatie alleen al geeft je rust. De sobere zen inrichting. Het minimalistische wit in de yogazaal.

Lissewege


Aanpak

De yogastijl die wij hanteren is Critical Alignment Yoga.

Wat de stijl zo uniek maakt is dat een specifiek stappenplan wordt gevolgd. Met behulp van tools gaan we eerst spieren ontspannen en wervels ‘aligneren’ of beter plaatsen zodat de connectie beweeglijker of mobieler wordt. Op die manier kan als volgende stap de kracht zich opbouwen en de coördinatie zich verder uitwerken…

Lees meer over deze aanpak

Groepslessen

Lessen van beginner tot bijvoorbeeld backbending of dynamic flow voor gevorderden en meer…

Ontdek onze groepslessen

Privélessen

Wil je liever privébegeleiding? Dat kan zowel in yoga, in ostheopatie of in persoonlijke coaching.

Ontdek deze privélessen

Bubbelyoga

Yoga met je gezin of een paar beste vrienden/vriendinnen? Het kan!

Ontdek bubbelyoga

Yoga @ the Beach

Er zijn zowel gratis als betalende lessen op het strand. Informeer je hier:

Ontdek Yoga@theBeach

Bedrijfsyoga

Samen op een leuke en gezonde manier de groepsgeest versterken? Of als team een goede spirit creëren om dan creatiever aan de slag te gaan met je job?

Meer over bedrijfsyoga

Schrijf je in op onze nieuwsbrief