Leer Yoga volgens jouw niveau

Yoga Nirmla staat garant voor persoonlijke begeleiding, zowel in groepssessies als in individuele sessies. Er wordt gewerkt met beurtenkaarten, je kunt dus op elk moment starten. Prijzen kan je raadplegen op de tarievenpagina.

Lessen

We bieden lessen aan op verschillende niveau’s:

Beginners
Als absolute beginner leer je contact maken met je lichaam en je ademhaling. Misschien heb je het idee dat je niet soepel genoeg bent, maar dit is niet de essentie van het oefenen. Je aandacht vasthouden is belangrijker dan souplesse.

Door het oefenen krijg je een goed inzicht in alle bewegingen en houdingen. Yoga Nirmla werkt zo dat we het lichaam voorbereiden met bewustwordingsoefeningen. Hiervoor maken we gebruik van de strip en de vilten mat (rolletje).

Studenten aan het woord:

Na een tijdje yoga hopping ben ik toevallig (door een bumper sticker) bij Yoga Nirmla terechtgekomen. Ik las op de website dat het yoga volgens de CAY was, dit was voor mij de aanzet om de lessen voor beginners op maandag te volgen want werkend in de thuisverpleging had ik zoals veel collega’s nek- en rugklachten. De les was voor mij een verademing want als beginner was het niet altijd duidelijk hoe ik de yoga oefeningen juist moest uitvoeren maar bij Yoga Nirmla begeleidt Nicole je stap voor stap in de correcte yoga positie zodat je het deugddoend effect optimaal voelt. Nicole komt ook verschillende keren langs tijdens de yogales om met een zacht duwtje of opmerking je in de juiste positie te helpen (wat ik nog nergens had meegemaakt). Na enkele yogalessen verbeterden mijn nek- en rugklachten. Ik werd mij ook bewust van een betere en juistere houding en paste dit toe op het werk zodat de nek- en rugklachten wegbleven. Dit voelde zo goed en maakte mij zo blij dat ik na enkele maanden ook de yogales voor beginners en gemiddeld op woensdag begon te volgen om nog meer deugddoend effect op mijn spieren en houding te ervaren en te behouden. De yogalessen op woensdag zijn een voortzetting van de maandagles voor beginners maar wat intenser en de houdingen volgen iets sneller op elkaar. Yoga Nirmla is een aanrader voor iedereen die met yoga wil beginnen zijn of haar houding wil verbeteren en een uitstekende, proffesionele yoga begeleiding wil krijgen door een yoga Teach met 20 jaar ervaring, Nicole. Namaste’ Karine W., Oostende

Het is elke week moeilijk om de switch te maken tussen het drukke werk en die ingetogen oase van Yoga Nirmla. Maar eenmaal je er bent dan glijdt de stress zo van je af en stap je buiten alsof je lichaam en geest ‘gereset’ zijn. De toch vrij intense oefeningen met de totale ontspanning aan het einde, zalig. Als je een keer de ‘les’ moet overslaan voel je het aan den lijve, alsof er een alarmlicht gaat branden die je zegt: helaba, denk eens aan je yoga! Hoe je het iedere week weer doet, dat verdient alleen maar respect. Bij deze, txs! Tom D., Brugge.

Gemiddeld/Gevorderd

Gemiddeld

Wie reeds de basiskennis heeft van Critical Alignment Yoga is van harte welkom! In deze lessen worden de asana’s langer aangehouden en vaak dynamischer beoefenend om zo tot een diepere beleving van Yoga te komen.

Gevorderd

Je leert op een doorgedreven manier je reeds verworven kennis om te zetten en te perfectioneren. De les backbending op maandagavond is gevorderd. Bij twijfel bij welke groep je best hoort, geef een seintje!

Studenten aan het woord:

It’s almost Friday morning! It’s time to get prepared for a guided freedom. Come on, let us leap over daily frustrations. Seems hard, even painful? Don’t think so much! The past has already vanished, future may never materialize… Oh, yes, I know: it’s easy to say, but so difficult to mean…until I close my eyes, listening to a smooth voice leading to the bone of inner self… Is it me? Is it something else? I have no answer. I can only say that I feel something strange. There is no more struggle, no more desire, only a smooth voice, a breathing harmony. I’m just a particle, somewhere, in or out, right now, true to myself. During those weekly ninety minutes, Nirmla blessings became true again! Patrick V., Knokke.

Ik kom zeer graag naar je lessen omdat het geen zweverige yoga is. Iedere beweging die we aanleren wordt op een begrijpbare manier uitgelegd zonder enige druk naar ons toe zodat ik de bewegingen met een ontspannen lichaam kan uitvoeren en daardoor ook meestal lukt. Sedert de lange periode dat ik de lessen volg heb ik maar af en toe nog last van mijn discushernia en toeval of niet als ik er toch last van heb gaat de les juist over het versoepelen en versterken van de rugspieren. Vooral werken met het boogje waar we wervel per wervel de rug als het ware een massage geven werkt zeer helend. Ik heb het gevoel dat ik dan groter ben. Ook uw rustige uitstraling leert mij dat het ook anders kan. En nu de volgende les in de vernieuwde studio, ik kijk er al naar uit. Namaste, Marina L., Blankenberge.

Ik kies voor Nicole omdat dit de eerste keer is dat ik, dankzij haar manier va lesgeven en kennis (ook osteopate) weet waarmee ik bezig ben én weet dat ik de asana correct uitvoer. Mijn houding is fel verbeterd. Het lijkt wel of ik soms ben gegroeid. Lage rugpijnen en vastzittende nek zijn totaal verdwenen! Dank u Nicole. Brigitte V., Knokke-Heist.

Yoga bevordert mijn lichamelijk en geestelijk welzijn.Je wordt uitgedaagd om je grenzen af te tasten en deze te verruimen,dit met respect voor de anatomie van het lichaam.Bepaalde lichaamsdelen die je doorgaans niet of nauwelijks beweegt komen hier ook aan bod. De opbouw en variatie aan oefeningen per thema maken elke les “bijzonder.” Bernice J., Loppem.

Je deelname aan één of meerdere van de themalessen wordt vooraf met de lesgeefster besproken.

  1. Achteroverbuigingen
  2. Back to the core (buik- en rugspieren)
  3. Peaceful breathing en rust

Themalessen

Voor wie zich verder wil verdiepen in Yoga zijn er deze themalessen:

Achteroverbuigingen
Deze les is dynamisch en gestructureerd opgebouwd. Het doel is om via ontspanning de wervelkolom te versoepelen om daarna via bewegingen en oefeningen de spieren op te warmen. Zo merk je een mooie evolutie in de soepelheid van je rug en schouders. Achteroverbuigingen geven een achteraf een heel fit, positief en energiek gevoel! Deze les is voor gevorderden. Graag inschrijving voor deelname.

Student aan het woord

Nicole, ik ben verslaafd. Mocht ik je vertellen dat ik wekelijks een “shot” ga halen, dan zou je me niet geloven. En toch is het zo. Wekelijks in de les achteroverbuigen, mijn wervelkolom, mijn nek, mijn hele lijf rekken, strekken, plooien, krommen, hollen en bollen, …. met boogje, bankje, stripje, plank en blok, … Dat geeft mij zo een revitalose-shot zonder weerga, een terugschakelen en hernieuwen van mijn hele lichaam. Soms kom ik in de les versleten toe na een dag fysieke belasting. Een les achteroverbuigen zorgt ervoor dat ik als herboren van mijn mat kom. Het doet zoveel deugd en ik vind het zonde als ik eens een les moet overslaan. Zo staat ook de donderdagochtend vast in mijn agenda. Ik heb ooit eens gelezen in je nieuwsbrief: “Kleinigheden zorgen voor perfectie, maar perfectie is geen kleinigheid.” Ik geniet er zo van dat je elke yogahouding uiteenrafelt in aparte oefeningen. Je wijst ons op kleinigheden om ons zo stap voor stap te leiden naar de bij benadering (voor ons) perfecte houding op het einde van de les. Ik geniet ook van je loerend en wakend oog naar onze en over onze houding … om ze desnoods met subtiele aanwijzingen bij te sturen. De yogales afsluiten met het hoofdstandbankje is een zegen en eigenlijk een niet te missen ritueel geworden. Ik hoop, Nicole, nog lang onder jouw vleugels les te kunnen volgen, bij leven en welzijn uiteraard. En goed beseffend dat de mens wikt maar God beschikt. Christian V., Veldegem.

Back to the core, buik- en onderrugspieren
Je oefent een half uur gericht naar een intense versteviging van de buik- en onderrugspieren, de core genoemd. Deze oefeningen geven je al na korte tijd een prachtig resultaat. Eens je begint – en volhardt – word je positief verslaafd! Try it out en je voelt het verschil!

Studenten aan het woord:

De buikspier les is voor mij een soort van uitlaatklep. De opgebouwde stress en frustraties worden tijdens de oefeningen geminimaliseerd, daar ik mijn geest op NON-actief kan zetten. De nieuwe energie die ik voel, tijdens en ook na de les, doet me enorm veel deugd. Ik voel me herboren, ook al is het zwaar. Het verstevigen van mijn lichaam is natuurlijk een meegenomen bonus. Ik doe het nu al enkele jaren en het missen van een les geeft me een slecht gevoel. Ik kan gewoon weg niet meer zonder! Christel J., Lissewege

Zoals elke fulltime werkende mama van 2 jonge kinderen is rust en tijd voor mezelf een pure luxe en vaak schaars. Activiteiten die ik vroeger graag deed, worden op de achtergrond geschoven. Yoga is daar één van. Vorig jaar kreeg ik een cadeaubon voor yogalessen bij Yoga Nirmla en sindsdien ben ik opnieuw verkocht! Elke week verlang ik naar dat moment … tijd voor mezelf in een ontspannen sfeer met een uitdaging. Lesgeefster Nicole straalt zelf veel rust, zekerheid én ervaring uit! Nadien voel ik mij steeds fitter, energieker en daar hebben mijn kinderen ook baat bij! Tamara B., Lissewege

Peaceful breathing en rust
Je verkrijgt met deze lessen een dieper lichaamsbewustzijn. De oefeningen die we doen lijken op het eerste gezicht eenvoudig, maar zijn heel intens uitgewerkt en werken ook diep in. Ze vragen minder fysieke inzet maar des te meer innerlijke aandacht en verdieping. We zoeken verstilling op via de bewustwordingsoefeningen en een gerichte ontspannen adembeweging en ervaren zowel innerlijk als rondom ons een zee van ruimte. De tijd staat even stil. Deze les is zowel toegankelijk voor beginners als gevorderden.

Studenten aan het woord:

Mijn naam is Marleen en volg al vele jaren de lessen yoga die door Nicole op woensdag zeer deskundig worden gegeven. Mijn drijfveer om telkens de yoga lessen te volgen zijn voornamelijk de manier waarop je steeds je eigen lichaam meer en meer in balans voelt komen. Je begint bewust je houding, je ademhaling en je spieren op een juiste manier onder controle te houden en die ook zo verder dag in dag uit te verbeteren en er voor te zorgen dat ze bijdragen in een algemene fysieke betere conditie. Niet enkel lichamelijk maar de yoga lessen dragen ook bij om je geestelijk in evenwicht te brengen en zeker een rust in te bouwen die belangrijk zijn om stress periodes beter aan te kunnen en te relativeren. De yoga lessen dragen ook bij om je schoonheid die in elke persoon aanwezig zijn meer tot uiting te brengen en dit uit te stralen naar de buitenwereld. Tijdens de yoga lessen ben je ook verplicht om aandachtig de opeenvolgende uitleg der oefeningen correct uit te oefenen, die door Nicole worden voorgedaan als een perfecte yoga prof in haar vak, en waardoor je alle zorgen in je hoofd kunt loslaten en even vergeten. Dit alles is voor mij de drijvende veer om zeker yoga verder te volgen en je telkens na de les zo licht en tevreden te voelen. Marleen C., Knokke-Heist.

Onze peacefull breathing van woensdag morgen is als een mentale en fysieke reset … maar eentje met een lange nawerking. Thomas en Connie VC., Knokke-Heist.

Woensdagmorgen …yoga , een moment om naar uit te kijken. Hoewel ik vrij druk bezig ben met schilderen, boetseren, les volg en ook 5 kleinkinderen heb, wijk ik daar niet van af. Enkele jaren geleden moest ik stoppen met fitness omdat ik last had aan schouder en nek, waardoor ik migraine kreeg. Zo kwam ik op aanraden van iemand bij de yoga van Nicole terecht. Ondanks het feit dat ik altijd veel,beweging had, was ik zo stijf als een plank en dacht ik de oefeningen nooit te kunnen. Dankzij de rustige en aangename manier om de oefeningen stilaan op te bouwen, ben ik ondertussen al veel soepeler en zijn mijn pijn en migraine heel wat beter. En als het soms toch wat minder is, doe ik de geleerde oefeningen voor nek en schouders en meestal kan ik het ongemak oplossen. Ook het aanleren van een goede lichaamshouding en het beter ademhalen, doen me veel goed. Vera H., Knokke.

After Work Yoga
JEen drukke werkdag eindigen met een sessie After Work Yoga is zalig. Word je bewust van je lichaam en ademhaling, creëer een betere houding, en versoepel je wervelkolom en gewrichten.

De lessen zijn heel rustig opgebouwd en gericht naar de aanwezige leerlingen. Ideaal dus als beginner of om rustig aan te oefenen.

Je vindt bij ons ook lessen op aanvraag, Kinder- of Beach Yoga

Andere

Lessen op aanvraag

Yoga Nirmla biedt ook lessen op aanvraag voor bedrijven, dokters, verenigingen, scholen, sportgroepen, kuurcentra, of als bijzondere activiteit voor vriendinnen/vrienden onderling.   Momenteel werkt Yoga Nirmla samen met:

 

Kinderyoga
Op een speelse manier beoefenen je kinderen Yoga! Fantastisch, niet?! Er zijn talloze yogahoudingen met de naam van een dier of de naam van een voorwerp of zelfs een koning! Af en toe doen we spelletjes, soms is het ernstiger. De kinderen leren vele dingen die op school net vergeten worden. Kinderen houden ervan, worden krachtiger en terzelfdertijd rustiger.

 

Wie kan er de hoofdstand? En wie kan er een goede handenstand? We zijn eerst een kat met een superlenige rug en poezevoetjes, worden dan een hond die omlaag kijkt en zijn staart omhoog sterkt, of een gevaarlijke krokodil die over het water gluurt, of misschien wel een vlindertje dat tussen de mooiste bloemen rondfladdert.

Kinderyoga vormt een mooie uitdaging voor de kleinsten onder ons. De lessen vinden tweewekelijks plaats op zondag om 10u30 en worden gegeven door Nicole Leliaert of Emilie Sabbe. emilie

Beach Yoga

Tijdens de zomermaanden (juli-augustus) zijn er extra lessen op het strand! Het is zalig om het extra vleugje vakantiegevoel te hebben tijdens een sessie yoga@thebeach. Het geeft energie én werkt super ontspannend.

Een overzicht

Op dinsdagochtend bij Anemos (surfclub Knokke-Heist) – in het verlengde van de Anemonenlaan (bos Duinbergen).

  • Telkens van 9u tot 10u.
  • Deze lessen gaan steeds door: bij minder goed weer in de chalet met zicht op zee.
  • Betalend

Op zondagochtenden op het sportstrand te Heist.

  • Van 10u tot 11u.
  • In samenwerking met Gemeentebestuur Knokke-Heist
  • Gratis

Voor meer info, neem contact op via mail of telefoon.

Alle lessen gaan door in Studio Nirmla, Ter Doeststraat 5, 8380 Lissewege, m.u.v. *, deze lessen gaan door in cc. Scharpoord, Meerlaan 32, 8300 Knokke-Heist. Begeleiding Yoga privé of therapielessen op afspraak

Lessenrooster

Maandag18u30Achteroverbuigen (themales)
20u00Beginners
Dinsdag9u15Gemiddeld (Knokke)*
17u30After Work Yoga (Knokke)*
Woensdag09u30Peaceful breathing en rust (themales)*
18u45Buikspieren/Core (themales)
19u30Beginners
Donderdag09u15Beginners*
18u30Mobile Stress Relief
20u00Gemiddeld/gevorderd
Vrijdag10u00Gemiddeld/gevorderd
Zondag10u30Kinderyoga