Coaching

Yoga Nirmla begeleidt je persoonlijk met exact hetgeen voor jou van belang is.

Of het nu gaat om Yoga therapie, stressrelief of voeding. Wij begeleiden jou op maat.

Yoga CAY

Heb je een rug- of nekklacht en wil je persoonlijk worden begeleid? Ben je eerder op zoek naar specifieke oefeningen op maat of wil je evolueren in souplesse en kracht?

De reden om privélessen te volgen is voor iedereen verschillend, boek uw privé-sessie om meer te halen uit uw Yoga-beleving. Je zal een merkbare vooruitgang in het oefenen ondervinden en je extra kunnen verdiepen in de asana’s met meer aandacht voor specifieke lichaamszones.

Studenten aan het woord

Het is goed vertoeven in Nicoles cocoon. De voordelen van Yoga zijn wereldwijd bekend. Deze Yoga variant geeft mij (met chronisch fysiek probleem), op een niet invasieve wijze, een indrukwekkende pijnvermindering. De wekelijkse sessies werken zowel therapeutisch als preventief en brengt mijn lichaam in balans. Ik kies voor de privé sessies omdat de les wordt afgestemd op mijn probleemzones, waarbij de oefeningen onder het allesziend oog van Nicole op een zo correct mogelijke manier worden uitgevoerd. Dit verhoogt de intensiteit en de impact van de sessies. Met deze individuele begeleiding coacht Nicole mij niet alleen om mijn lichaam fysiek te versterken maar ook om aan de ontspanning te werken. Door de één op één sessies is er ook tijd en gelegenheid om aan de mentale balans te werken. Lichaam en geest worden gevoed. De combinatie van Nicoles uitgebreide medische kennis, empathie en innemende persoonlijkheid maakt haar voor mij de ideale coach om op een niet zweverige manier mijn lichaam en geest in balans te brengen. Mijn wekelijkse yogasessies bij haar zijn voor mij dan ook onmisbaar geworden.
Greta V., Westkapelle.

Aanvankelijk kwamen de oefeningen (met stripje of hoofdstandbankje) vreemd over. Vrij snel ontdekte ik een nieuwe wereld: een wereld met diepgang die grenzen verlegt. Zo vond ik meer soepelheid maar ook een concrete oplossing voor erge rugpijn (die sindsdien uit mijn leven verdween). Ik ben je erg dankbaar Nicole voor het geduld en de deskundigheid waarmee je me blijft begeleiden: je aanpak wijst de weg naar verstilling, inzicht en evenwicht.
Jan M., Waasmunster

Therapie CAT

Nek- en rugklachten ontstaan vaak vanuit spierspanning, een verkeerde houding of beweging. Yoga Nirmla is gespecialiseerd in het aanpakken van deze klachten met een vernieuwde kijk op de wervelkolom.

Je leert jouw wervelkolom en eigen anatomie beter kennen en doet gerichte oefeningen om de klacht grondig aan te pakken bij de oorzaak. Je leert bepaalde gewoontes veranderen en creëert zo een nieuwe, goede attitude.

Er ontstaat weer doorstroming in het pijngebied en dit werkt op zijn beurt de mobiliteit in de hand. Bij erge klachten (aanhoudende pijnen, hernia …) neemt u best privé-sessies met oefeningen op maat. Wanneer het na een tijdje beter gaat kunt u aansluiten bij beginnersgroepen of bij de groep Peaceful Breathing en Rust in Knokke.

foto-2-yoga-therapie

Student aan het woord

Na twee maanden revalidatie van een depressie met zware angstaanvallen, was er één zaak in mijn leven dat ik zou veranderen: ”rust invoeren in mijn leven”. Via een vriendin ben ik bij Nicole terecht gekomen. Ik denk dat ik de eerste sessie heb zitten wenen, wankelend op mijn benen heb gestaan en mij echt niet op mijn gemak voelde. Elke sessie bracht mijn vader (tochtje van 1 uur heen en 1 uur terug) mij naar Nicole, want ik was te bang om te rijden. Sessie, na sessie ben ik er langzaam bovenop gekomen. Terug met de auto beginnen rijden, warenhuis bezoeken, met de juist ademhaling kon ik de angst in greep krijgen. Na een 1.5 jaar kan ik zeggen: door “yoga met een perfecte docente” voel ik me elke dag beter en sterker. Nu doe ik terug bijna alles wat ik vroeger deed, door nauwlettend toe te passen wat mij geleerd wordt tijdens de yogalessen. Bij het einde van de sessie zeg ik altijd tegen Nicole: “is het al gedaan?!”
Zo een diepe rust en zo veel energie, die ik meer heb dan vroeger. Het beste wat mij is overkomen is yoga les krijgen van Nicole.
Kristel V., Boekhoute.

Stressrelief/Gesprekstherapie

Stress, wie wordt er niet mee geconfronteerd? Er zijn verschillende vormen van stress: werkstress, burn-out, relatiestress, tijdsgebrek … De gevolgen hiervan zijn meestal niet van het ene op het andere moment zichtbaar, maar laten zich vooral voelen na langere periodes van stress.

Iedereen reageert anders op stress, toch zijn er een aantal signalen waaraan je stress herkent: hyperventileren, depressiviteit, hoofdpijn, rugklachten, spierspanningen en -pijnen

Hiermee leren omgaan en situaties op een andere manier leren bekijken kan je leren tijdens individuele lessen en gesprekken.

Ook de yogalessen bieden een exclusieve kijk op het lichaam, het leren loslaten van spanning, het vrijer leren ademen, het gericht bewegen en opbouwen van de herwonnen kracht in het lichaam.

Osteopathie

Tekst

Voetzool reflexologie

Voetzoolreflexologie brent balans en evenwicht in het lichaam. De techniek herstelt en onderhoudt de energiedoorstroming waardoor lichamelijke of emotionele klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

De voet versoepelt en je krijgt een beter beweeglijkheid erin. Tijdens de reflextherapie kan in alle discretie worden gepraat.