Osteopathie om blokkades te doorbreken

Het kan zijn dat de oefeningen die we doen, niet voldoende zijn om blokkades te doorbreken. In individuele osteopathische sessies kunnen we het probleem nader bekijken en behandelen.

D

e technieken worden zo opgebouwd dat er van hoofd tot bekken (cranio – sacraal) een verbeterde doorstroming komt. We bekijken ook hierbij de alignment van het lichaam en werken op alle lagen, gaande van spieren, tot wervels en botstructuren, naar weefsels en diafragma. Het is deugddoend om in alle rust face to face over je blokkades of beperkingen te spreken en eraan te werken. Dit kan via oefeningen of via een behandeling, eventueel ondersteund met een gesprek.

In de praktijkruimte van Yoga Nirmla staat geborgenheid, warmte en vertrouwen centraal.

Bindweefselmassage

Hieronder verwijzen we naar de reflex technieken volgens de methode van Mw. Dicke & dokter Teirich Leube. We streven naar een harmonieus lichaam waarbij elke cel zijn zelfhelend vermogen terugvindt en er weer een neuro-vegetatief evenwicht komt.

Via de prikkel op de huid wordt er een neurogene wisselwerking gestimuleerd met de onderliggende organen en het gehele zenuwstelsel. De juiste toepassing is nodig voor het bekomen van therapeutische resultaten.
Deze behandeling wordt als zeer ontspannend ervaren.

Tijdsduur 45 minuten of 1 uur.

Voetzoolreflexologie

In de voetzool zitten alle reflexpunten van het gehele lichaam. Via een techniek van stevige drukpunten, kan men werken op het balanceren van het lichaam zowel op lichamelijk als op visceraal en energetisch vlak. Sommige drukpunten kunnen pijnlijk aanvoelen wat er net op duidt dat iets uit balans is.

Tevens is het een ideale massage voor de gehele voet en stimuleert het de doorbloeding en versoepeling van de hele botstructuur in de voet.

Tijdsduur 45 minuten of 1 uur.