Onze aanpak

Yoga Nirmla staat voor een kwaliteitsvolle individuele begeleiding met de focus op een diepe lichaamsbewustwording. Zo krijg je inzicht in de samenhang van het lichaam, verbindingen, structuren én anatomie.

De lessen zijn zorgvuldig gefundeerd. We leggen de accenten op een gerichte aandacht en ontspannen ademhaling.

Leermeesters:

Michelangelo Chiecci, System of Natural Health Italy
alchine.com

Gert van Leeuwen, Critical Alignment Amsterdam, criticalalignment.nl

Belso, Belgian School of Osteopathy
belso.be

Over ons

Nicole Leliaert (sinds 2000 zaakvoerster van Yoga Nirmla) geeft als D.O. Osteopate haar diepgaande kennis door via de lessen. Ze blijft zich continu verdiepen in het gezond functioneren van lichaam en geest en stoelt haar lessen op een grondige kennis van het lichaam.
 
zaalx
 

Het lichaamsbewustzijn

Zoals eerder vermeld focust Yoga Nirmla zich op het creëren van een dieper lichaamsbewustzijn.

Hoe is mijn houding? Waar is er spanning voelbaar? Waar ben ik soepel? Waar voel ik pijn?

Door op een bewuste manier met dit soort vragen om te gaan leer je jezelf niet alleen beter kennen, je slaagt er ook in om de basis van spanningen op te zoeken zodat de oorsprong van die spanning bijgestuurd of zelfs weggenomen kan worden.

De wervelkolom staat centraal in de lessen en vanuit die optiek worden poses (asana’s) opgebouwd. Gaandeweg krijg je voeling met je wervelkolom waardoor je houding verbetert, ook buiten de lessen. Je lichaam versoepelt, is meer ontspannen en vindt een hernieuwde kracht terug die niet alleen spiermassa omhelst, maar vooral ook doorstroming is van innerlijke aandacht en rust.

Centraal staat niet hoe goed je wel bent, maar wel hoe goed je de focus kan bewaren en gericht leert aan te voelen.

 

Critical Alignment Yoga

Het is net door het opgebouwde lichaamsbewustzijn naar een correcte houding dat gewoontepatronen worden doorbroken. Iemand met een bijvoorbeeld te bolle bovenrug en te holle nek, zal een vernieuwde kijk krijgen op hoe het anders kan en zijn patroon herbij doorbreken.

En dit maakt net het verschil uit met CAY (Critical Alignment Yoga) en gewone Yoga. We pakken het lichaam grondig aan zodat we de yogahoudingen los van de gewoontehoudingen opbouwen en dat de beoefenaar deze vernieuwde kijk mee draagt ook naast de lessen in zijn dagdagelijkse activiteiten.